COTTANCEAU PRIGNITZ

31 Grande rue, PROVERVILLE, 10200
champagne.cp@outlook.com
Tél. : 06.25.83.54.94 et 06.99.08.59.15

Welkom bij Champagne Cottanceau Prignitz,

ONS HUIS

Ons familielandgoed staat in het teken van continuïteit en duurzaamheid.
Drie generaties wijnbouwers volgen elkaar op. Aan het einde van de jaren zestig begon Rosa PRIGNITZ met het gezin aan het aanleggen van percelen. Vervolgens zetten Werner en Evelyne PRIGNITZ dit werk voort en ontwikkelden het tot in de jaren 2000. vanuit het dorp. Van de wijnstok tot de fles, van een verleden dat naar de toekomst kijkt, onze grootste voldoening is het delen van emoties.

Gelegen in de Côte des Bar, ligt onze wijngaard in twee steden, Bar-sur-Aube en Proverville in twee parallelle valleien.
De belangrijkste druivensoort die aanwezig is, is Pinot Noir, naar het beeld van ons terroir, van deze klei-kalksteenbodems die het deze typischheid geven. De twee andere geproduceerde druivenrassen zijn Pinot Meunier en Chardonnay, essentieel voor het creëren van kwaliteitsmelanges. Bezorgd over milieupraktijken en -kwesties, hebben we in 2019 de dubbele individuele certificering HVE “High Environmental Value” niveau 3 via weg A en VDC “Sustainable Viticulture in Champagne” behaald.

Onze cuvées worden ontwikkeld in onze wijnmakerij, in Proverville, en worden bewerkt in de champagnetraditie, terwijl moderniteit en vinificatietechnieken worden gecombineerd. Elk van onze percelen drukt zijn karakter op een andere manier uit, zodra de alcoholische gisting is voltooid. Door het klimaat, hun leeftijd, de bodem of zelfs het snoeisysteem, stellen ze ons in staat om panelen van heterogene wijnen te hebben die fijn worden geproefd voor een precieze en zorgvuldige blend. Al onze roestvrijstalen vaten zijn thermogereguleerd om de temperaturen onder controle te houden met een permanente zorg voor het produceren en bewaren van kwaliteitswijnen.

Binnenkort verwelkomen we je graag in onze gîte, op ons landgoed. Wij kunnen u een verblijf aanbieden in het hart van ons dorp, vlakbij de wijngaarden, bossen en andere activiteiten zoals het pretpark Nigloland, de grote meren van het Forêt d’Orient of Troyes, de stad van de glas-in-loodramen. .

Champagne bij het huis bestellen – ter plaatse ophalen

Wenst u onze nieuwsbrief te ontvangen

Schrijf u hier in, en wij houden jullie op de hoogte van onze nieuwigheden en activiteiten.