Champagne Frédéric Orcin

2 bis, rue des Murailles – 51260 La Celle-sous-Chantemerle

Tél: 03 26 81 57 25 – E-mail: champagneorcin@yahoo.fr

Welkom bij Champagne Frédéric Orcin,

Le désir d’aller plus loin “HEt verlangen om verder te gaan”

Frédéric Orcin, zoon van een wijnboer, ging de uitdaging aan om zijn eigen landgoed te stichten, geboren uit de respectieve wijnstokken van zijn ouders in de heuvels van Sézannais. Hij heet u van harte welkom in zijn eigendom in La Celle Sous Chantemerle. De eerste flessen verschenen in 2000 om twee jaar later op de markt te komen. Geleidelijk aan investeerde Frédéric in een pers en breidt zijn activiteit aanzienlijk uit door zijn wijngaard uit te breiden tot meer dan 7ha, verdeeld over 5 gemeenten.

In 2014, na zijn eerste successen, besloot Frédéric om zijn assortiment uit te breiden door een nieuwe cuvée te creëren die de Chardonnay-druivensoort benadrukt in een 100% Chardonnay-wijn, gerijpt in eikenhouten vaten, van 42 jaar oude wijnstokken.

Wat is er representatiever dan zo’n initiatief, dat zich onderscheidt van zijn soortgenoten door zijn zeldzaamheid en zijn op Bourgondië geïnspireerde productiewijze.

Champagne bij het huis bestellen – ter plaatse ophalen

Wenst u onze nieuwsbrief te ontvangen

Schrijf u hier in, en wij houden jullie op de hoogte van onze nieuwigheden en activiteiten.