Nicolas Moreau

43, rue Francis Poulenc – 51200 Epernay
champagnenicolas.moreau@gmail.com
Tél. 03 26 55 05 43
Port. 06 32 77 65 43

Welkom bij Champagne Guy Remi,

Geschiedenis :

De geschiedenis van Champagne Moreau speelt zich af over 80 jaar en vier generaties.

In 1932 creëerde oprichter Elie zijn eigen merk: “Champagne Elie Moreau”. Zijn zoon André nam samen met zijn vrouw Ginette het familiebedrijf over. Samen lieten ze het domein bloeien.

In 1985 volgde Fabrice zijn vader op met de focus op het vergroten van de marketing van champagnewijnen. Samen met zijn vrouw Noëlle breidden ze geleidelijk hun wijngaard uit en bleven ze op zoek naar nieuwe gronden om te bewerken. Fabrice’s zoon Nicolas was voorzien als de volgende generatie wijnbouwers. Om een familie-erfgoed in stand te houden, creëerde Fabrice op 12 mei 2016 de SCEV “Fabrice Moreau & Sons”.

Nicolas en Fabrice Moreau
Nicolas studeerde af met een diploma in “Wijnbouw/Oenologie” en een licentie in “Agrarian Resources & Sustainable Development”. Uiteindelijk stapte hij over naar een masteropleiding gespecialiseerd in “Wijnen en Champagnes” om zijn kennis te vervolmaken. Hij sloot zich aan bij zijn familie om de leiding over het domein op zich te nemen, net als zijn vader en grootvader voor hem.

In 2017 werd de champagne Nicolas Moreau geboren. Nicolas, sterk van zijn afkomst, zet de zoektocht voort die door zijn familie is geïnitieerd. Hij ontwikkelt de merkverpakking van de verschillende Vintage-collecties. Hij breidt het merk uit naar een internationale klantenkring terwijl hij een nieuwe visie op het milieu toepast op de champagne die hij met passie koestert.

wijngaard:

Het domein strekt zich uit over 5 hectare rond de prachtige streek van Epernay, Hautvillers en Chouilly.

De wijnstokken die in onze wijngaard worden verbouwd, zijn Chardonnay (60%), Pinot Noir (30%) en Pinot Meunier (10%).

Champagne bij het huis bestellen – ter plaatse ophalen

Wenst u onze nieuwsbrief te ontvangen

Schrijf u hier in, en wij houden jullie op de hoogte van onze nieuwigheden en activiteiten.